Ανακοίνωση της “Ελληνικής Αυγής” για την Αττική σχετικά με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018 - 12:50

Ανακοίνωση της “Ελληνικής Αυγής” για την Αττική σχετικά με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

Εδώ και δεκαετίες είμαστε μάρτυρες του ολοκληρωτικού βιασμού της Αττικής γης. 

Ενός βιασμού και μιας καταστροφής που έχει ξεκινήσει από τη Φυλή, με μια χωματερή-χαβούζα, μέσω της οποίας το άχρηστο και ανίκανο διαχρονικά πολιτικό κατεστημένο, έχει εκθρέψει την διαφθορά σε όλα τα επίπεδα την αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, με αντάλλαγμα τον κορεσμό κάθε σπιθαμής των 4.700 στρεμμάτων της περιοχής, την καταστροφή γης, νερού, αέρα στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου, μια περιβαλλοντική καταστροφή που σκορπά αρρώστια και θάνατο.
 
Εδώ και 4 χρόνια και ενώ οι πολίτες περίμεναν κάτι καλύτερο από την Διοίκηση Σγουρού, η περιφερειακή διοίκηση της Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έκλεισαν όπως υπόσχονταν στους κατοίκους στη Φυλή, την τεράστια χαβούζα, αλλά κόντρα σε λογική, ΕΕ, κόντρα σε νόμους, κόντρα σε όλους και όλα, με την συνεργασία του γνωστού μεγαλοεργολάβου, ετοιμάζουν ένα ακόμη χώρο «υγειονομικής» (εδώ γελάμε) ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ βλ. ΧΥΤΑ, βλ. χαβούζα) στο Γραμματικό, και μάλιστα πάνω σε ρέμα, με επαπειλούμενες καταστροφικέςπεριβαλλοντικές επιπτώσεις για ολόκληρη την περιοχή, τον υδροφόρο ορίζοντα και την θάλασσα του Μαραθώνα. 
 
Και ενώ η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια, η ΕΕ (αντιλαμβανόμενη - προφανώς - την επικείμενη καταστροφή) παρεμπόδισε την χρηματοδότηση του έργου, εμφανίστηκε η Περιφέρεια, με την υπογραφή της Δούρου και στήριξη από όλους τουςσυναμαρτάνοντες για να χρηματοδοτήσει τον ΧΥΤΑ Γραμματικού και να βάλει ταφόπλακα σε ολόκληρη την Ανατολική Αττική.
 
Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
 
Γιατί δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν ποτέ να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες περί ανακύκλωσης των απορριμμάτων στην πηγή, το οποίο πρόγραμμα είχαν αντιγράψει από την «Ελληνική Αυγή για την Αττική» !
 
Αυτό το πρόγραμμα, που είναι και πρόγραμμα της Χρυσής Αυγής, δεν το πιστεύουν και δεν το θέλουν γιατί θέλουν να συνεργαστούν με τα συμφέροντα, και να καταστρέψουν τη χώρα! Να γυρίσουν την χώρα, «500 χρόνια πίσω».
 
Χρειάζονταν μόνον ένας χρόνος το πολύ, για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα μας!
 
Η Φυλή (που θα κλείσει από μόνη της έτσι και αλλιώς σε λίγους μήνες ακόμη και αν εμβαθύνουν τα κύτταρα μέχρι την Κίνα) σήμερα θα έμπαινε σε διαδικασίες ανάπλασης.
 
Ο ΧΥΤΥ του Γραμματικού δεν θα είχε καν λόγο ύπαρξης ενώ όλοι οι δήμοι της Αττικής, το πρόβλημα των σκουπιδιών θα το είχαν αναγάγει σε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης, καθαρών θέσεων εργασίας που θα χρηματοδοτούνταν από την εμπορευματοποίηση της παραγόμενης ανακυκλώσιμης ύλης και σήμερα θα ατενίζαμε όλοι αισιόδοξα το μέλλον!
 
Δυστυχώς, η ανικανότητα, η αχρηστοσύνη, και η διαπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ με τους μεγαλοεργολάβους εμποδίζει την Αττική να ανασάνει, φέρνει καρκίνο και άλλες αρρώστιες στην Φυλή και σύντομα και στο Γραμματικό, οραματίζονται νέους σκουπιδότοπους γύρω από την Μάνδρα- Ειδυλλία, ενώ είναι ικανοί να τα πηγαίνουν από δω και από εκεί, να συγκρούονται με τις κοινωνίες που πλέον δεν τους εμπιστεύονται, να φέρνουν τα ΜΑΤ του Τόσκα να τσακίζουν τους πολίτες που αντιδρούν, αρκεί να μην συγκρουστούν με τις συμφέροντα των αφεντικών τους...
 
Η κα Δούρου 100% αναξιόπιστη- ψευδόμενη, αρωγός του μεγαλοεργολάβου πεισματικά επιμένει (γιατί άραγε;) στην ολοκλήρωση του θανάτου της ευρύτερης περιοχής του Γραμματικού.
 
Η δικαιολογία της κάλπικη σαν τα διαφημιστικά της: «Και πού θα πάνε όλα αυτά τα απορρίμματα»;
 
Της απαντούμε λοιπόν:

Αν έχει τέτοιου είδους ερωτήματα και δεν μπορεί να τα απαντήσει, ας παραιτηθεί.
 
Τα σκουπίδια είναι χρυσός και δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν, πόσο δε μάλλον να πληρώνουμε γι’ αυτά τον γνωστό μεγαλοεργολάβο.
 
Διεκδικούμε την λύση στο πρόβλημα της Αττικής όπως αυτή περιγράφεται στο πρόγραμμα μας: 
 
- Διαλογή- ανακύκλωση στην πηγή, ΤΩΡΑ! 
 
- Να κλείσει επιτέλους η Φυλή και να ξεκινήσει η άμεση ανάπλαση του χώρου, επ’ ωφελεία των πολύπαθων κατοίκων της, των όμορων Δήμων αλλά και ολόκληρης της Αττικής.
 
- Να μην λειτουργήσει ποτέ η χαβούζα του Γραμματικού ή όποια άλλη χαβούζα στην Αττική γη.
 
Πολιτική θέληση χρειάζεται και όχι πλάτες στα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα.
 
Η σύγχρονη, σε παγκόσμιο επίπεδο πρακτική εκμετάλλευσης- ανακύκλωσης των απορριμμάτων μειώνει κόστη, δημιουργεί ευκαιρίες, προκρίνει ασφαλές περιβάλλον για όλους.
 
Μπορούμε και στην Ελλάδα!
Μπορούμε και στην Αττική!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Ηλίας Παναγιώταρος