Ανακοίνωση Ελληνικής Αυγής για την Στερεά Ελλάδα σχετικά με τη εγκατάσταση λαθρομεταναστών

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 - 14:52

Ανακοίνωση Ελληνικής Αυγής για την Στερεά Ελλάδα σχετικά με τη εγκατάσταση λαθρομεταναστών

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για δημιουργία hot spots στα νησιά και κέντρων «φιλοξενίας» στην ηπειρωτική χώρα επαναφέρουν την απειλή για εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η Ελληνική Αυγή για την Στερεά Ελλάδα έχει αναδείξει το θέμα σε παλιότερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με διαβεβαίωση του κ. Περιφερειάρχη Κ. Μπακογιάννη ότι στην Περιφέρειά μας δεν θα λειτουργήσει κανένα τέτοιο κέντρο.

Σήμερα με την παρούσα ανακοίνωση εφιστώ την προσοχή σε όλους τους πολίτες της περιφέρειας για το συγκεκριμένο θέμα και ζητώ ξανά δημόσια από τον κ. Περιφερειάρχη να ενημερώσει το Φθιωτικό λαό αν έχει τεθεί μέχρι στιγμής θέμα παραχώρησης εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων ευρισκόμενα στο Δήμο Λαμιέων, ή σε άλλο δήμο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εμείς ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στην Περιφέρειά μας αλλά και ως τρίτη πολιτική δύναμη στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 από τον Στερεοελλαδίτικο και Φθιωτικό λαό, ενημερώνουμε τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους εκλεγμένους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πως η πρόθεση για τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στην αυλή κυριολεκτικά των σπιτιών μας, θα μας βρει σθεναρά απέναντί του τόσο εμάς σαν παράταξη, όσο και τη συντριπτική πλειοψηφία των Φθιωτών, που επικοινωνούν καθημερινά μαζί μας και μας δηλώνουν τον προβληματισμό τους αλλά και την αγανάκτησή τους, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Προβλήματα επιβίωσης που χρήζουν άμεσης λύσης. Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι ελάχιστοι, ντυμένοι με το μανδύα του ψευτοανθρωπισμού, προσβλέπουν σε στενά οικονομικά οφέλη από την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών στο νομό μας ή όσοι εξαργυρώνουν με την ανοχή τους κάθε είδους θέσεις και τίτλους που έχουν λάβει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. .

Η παραχώρηση στρατοπέδων για την εγκατάσταση λαθρομεταναστών στη Φθιώτιδα, αποτελεί μια πολιτική απόφαση που εκτός της οικονομικής επιβάρυνσης που θα προκαλέσει στην ήδη δεινή οικονομική κατάσταση της περιφέρειας, επίσης παραβιάζει την ισχύουσα Ελληνική νομοθεσία και το Σύνταγμα. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει μια υγειονομική βόμβα για τη γύρω περιοχή και θα υποβαθμίσει περαιτέρω τις ήδη δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών της περιφέρειας. Σας θέτω ενώπιον των ευθυνών σας, και σας διαβεβαιώνω ότι θα σταθώ στο πλευρό του Φθιωτικού λαού εμποδίζοντας κάθε σχέδιο που πρόκειται να υποβαθμίσει περαιτέρω τη ζωή του.

Είμαστε σίγουροι πως η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας θα είναι σύσσωμη διότι έχουμε αποδείξει πολλές φορές, πως οι Έλληνες όταν απειλείται η ζωή και το μέλλον των παιδιών μας ξεπερνάμε κομματικές παρατάξεις και βραχυπρόθεσμα μικροσυμφέροντα. Όσοι τοπικοί άρχοντες αγνοήσουν την γνώμη του Φθιωτικού λαού και σταθούν απέναντί του με όπλο την δήθεν ανθρωπιά του η οποία δεν είναι συμπόνια προς τον συνάνθρωπο αλλά μεταναστολαγνεία, θα έρθει ο καιρός που θα τιμωρηθούν από τον λαό με συνέπειες που δεν διδάχθηκαν στο πολιτικό οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο γαλουχήθηκαν .

Απόστολος Κων. Γκλέτσος
Επικεφαλής συνδυασμού    
Ελληνική Αυγή για την Στερεά Ελλάδα