Άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία στο θέμα των παράνομων χωματερών στο Καλοχώρι του Δήμου Δέλτα

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017 - 15:27

Άμεση παρέμβαση της Ελληνικής Αυγής για την Κεντρική Μακεδονία στο θέμα των παράνομων χωματερών στο Καλοχώρι του Δήμου Δέλτα

Η Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία, με καίρια παρέμβασή της τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο όσο και στις τοπικές αρχές ,ανέδειξε ένα θέμα μείζονος σημασίας για τον Δήμο Δέλτα, αναγκάζοντας τους αρμοδίους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Νίκος Χρυσομάλλης έθεσε με επερώτησή του το θέμα της δημιουργίας παράνομων χωματερών σε κατοικημένες περιοχές του Δήμου Δέλτα, οι οποίες αποτελούν υγειονομικές βόμβες και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.

Ειδικότερα, δύο χορτολιβαδικές εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε παράνομες και ανεξέλεγκτες χωματερές σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια στην περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και κίνδυνο πυρκαγιάς. Σύμφωνα με τα όσα ο Συναγωνιστής Νίκος Χρυσομάλλης κατήγγειλε, μεγάλες ποσότητες από απόβλητα, μπάζα, αδρανή και εύφλεκτα υλικά εναποτίθενται σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε κοντινή απόσταση από το 2ο δημοτικό σχολείο Καλοχωρίου, το δημοτικό στάδιο Καλοχωρίου και πολύ κοντά στην προστατευόμενη ζώνη (Natura 2000) της λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου .

Η ως άνω παρέμβαση της Ελληνικής Αυγής, η οποία έτυχε ευρείας δημοσιότητας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση των αρμοδίων αρχών της Π.Κ.Μ. την διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας και την κλήση των δημοτικών αρχών για παροχή εξηγήσεων.

Η Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα μέχρι την οριστική επίλυσή του και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου Δέλτα.